Eilen oli synttäripäiväni, joten sain päättää mitä lauantaiaamuna tehdään. Suuntasimme Helsinkiin kahteen käsityötapahtumaan. Helsingin kädentaitomessut oli täysin samanlaiset kuin keväällä. Myyjätkin olivat varmaan täysin samoja. Mutta kyllähän sinne silti rahaa sai menemään. Tyttö jäi kevään messuista kaipaamaan herkkusaippuoita ja niitä ostettiin nyt sitten kaverisynttärilahjoiksi.

Tulihan messuilta muutakin ostettua mm. minivirkkuukoukku, jota tarvitsen että saan tehtyä toisen helmisormikkaan valmiiksi (alkuperäinen katosi mystisesti johonkin). Mistä lyödään vetoa, että alkuperäinen koukku löytyy nyt samantein jostain. Messuilta lähti mukaan myös muovailuvahaa perheen kuopukselle. Isommat siitä kyllä enemmän innostuivat!

Poika innostui tekemään pulllia ja ukkeleita.

Tyttö muovasi koiran.

Toinen käsityötapahtuma oli vähän pienempi eli Silmä, pisto, tikki, takki-tapahtuma. Sieltä tavoitteena oli ostaa Handun lankoja ja sainkin niitä.

Mukaan tarttui pari kimaltelevaa sukkalankaa ja nöttönen kehrättävää. Vihreä BFL-kuitu houkkutaisi kovasti päästä jo rukille, mutta harmittavasti rullalla on kesken mun ikuisuusprojekti eli se miehen tuoma alpakka. Edellinen kehruukin oli "väritöntä", joten mielellään sitä tekis jo jotain pirteämpää.

Kuitu: 100% merinoa

Lanka: 100g=200m, kolmisäikeinen

Tästä tuli mukavan pehmoinen myssylanka. Kun vaan ehtis laittaa puikoille!