Terveisiä Saksasta! Meidän perheellä on näemmä tapana tulla Saksaan lomalle, kun on jalkapallon mm-kisat. Viimeksi autolomailimme kolme viikkoa keski-Euroopassa kisojen aikaan, tällä kerralla tyydymme 10 päivään. Tällä kertaa matka taittuu laina-autolla ja tänne Saksaan päädyimme AirBerlinin edullisilla lipuilla. Vai miltä kuulostaa meno-paluu Saksaan viideltä hengeltä 234euroa? No, yksi matkustajista on vauvaikäinen, joka ei millään lentoyhtiöllä maksa paljon, mutta me muut kyllä säästettiin aika monta euroa.

Eilinen päivä oli rankka. Vaikka tiesin ja pelkäsinkin sitä etukäteen, matkan pituus hieman yllätti. Parisen tuntia lentoa ja sen päälle vajaa 6 tuntia Saksalaista moottoritietä... Ei ehkä paha, mutta kun lento lähti vasta puolen päivän jälkeen Suomesta. No, perille päästiin ennen pimeää ja vauvakin parkui vain viimeiset 60km. Perillä odotti todella sympaattisen oloinen majatalo emäntineen ja ruokaakin ehdimme vielä saada, vaikka keittiö olikin virallisesti jo suljettu.

Niin, mihin sitä sitten oikein matkustettiin? Lennot oli Dusseldorfiin ja moottoritietä huristeltiin etelän suuntaan. Päädyimme Krunbach-nimiseen kylään  Saksan maaseudulle. Ihan tämä on maaseutua. Lehmät laiduntaa pellolla ja eilen nähtiin jopa kettukin! 30 min ajomatkan päässä majapaikasta löytyy kuitenkin Legoland, meidän perheen nuorison toivekohde. 4vuotta sitten katsastettin Tanskan Legoland ja nyt on vuorossa Saksan versio.

Säätiedot eivät luvanneet meille kummoista huvipuistopäivää. Vesisadetta piti tulla pitkin päivää, mutta rohkeasti suuntasimme heti aamusta puistoon. Olihan siellä muitakin, mutta ei todellakaan mitään yleisöryntäystä. Sääherra oli kuitenkin suosiollinen ja saimme vain pikkukuuron vettä niskaamme sekä isomman sateen, kun olimme lähdössä pois. Teimme oman huvipuistoennätyksemme: 7 tuntia! Koskaan aiemmin emme ole kai noin kauaa viihtyneet missään paikassa, luulisin että jotain 5 tuntia on ollut aiempi maksimi. Meillä on liput vielä huomisellekin, joten lapset pääsevät suosikki laitteisiinsa vielä toisenkin kerran -jos ei vettä tule ihan taivaan täydeltä.

Tiistaina matkamme jatkuu Outlet-shoppailujen ja lankakauppojen jälkeen kohti Alppeja ja Garmich-Partenkircheniä. Siellä viihdymme vajaan viikon tai siis siellä suunnalla. Tarkoituksena on käydä ainakin Munchenissä junalla ja sit vähän autolla lankakaupoilla...