Ekat vironvillan säikeet on nyt saatu kerrattua. Tein lopulta kolmisäikeistä lankaa eli yhtenä säikeenä kirkkaampi vaaleanpunainen (valkoinen villa pohjana) ja kahtena säikeenä sekaväristä punertavaa (tumma villa pohjana).

Kuitu: vironvilla

Lanka. kolmisäikeinen 178m/100g

Aika kivannäköinen lanka tuli, mutta onhan tuo aika karkeaa. Aloin kehrätä (joo taas, tämän jälkeen on pakko jo neuloa jotain!) tuon jälkeen valkoista BFL:ää ja tuntuma on kyllä aivan erilainen. Nyt on kuin pumpulia kehräis ja vironvilla vois olla... no vaikka partakarvaa ; ) Vironvilla tai siis tämä yksilö tuntui tosi karkealta. Mielestäni karkeammalta kuin suomen lampaan villa, jota käytin silloin ihan ekoilla kehräyskerroilla. Tää vironvilla on tietysti Kool Aideilla käsitelty eli saattaa kyllä muuttaa sormituntumaa jonkin verran. Jos siis vertaan siihen ihan suomen lampaan raakavillaan.

Tänä aamuna sattui jotain aivan kauheaa. Ikinä en enää laita pyykkikonetta päälle heti aamutuimaan! Mun ihana, täydellisen värinen Liesl-jakku huopui pikkuriikkiseksi. Meinas ihan itku päästä, kun löysin koneen pohjalta epämääräisen mytyn. Se ihanuus oli jäänyt johonkin paidan väliin jumiin... Luojan kiitos, tyttäreni 7v on just sopivan kokoinen kutistuneeseen jakkuun. Ja värikin on aivan hänen tyylisensä. Kuvaan en edes viitsi laitaa, mutta kyllä sitä onneksi voi vielä tytär käyttää.