Mies toi työmatkaltaan Italiasta tuliaiseksi lankaa. OIkein mukavaa, kirjavaa 100% villaa, mutta vain yhden vyyhdin eli 100g. Kuulemma kaupassa oli joka lankaa vain yksi vyyhti . Kerroin sitten hänelle, että olen oppinut Ravelrystä (tai olen asian ainakin antanut itselleni ymmärtää), että Italialaisissa lankakaupoissa on esillä vain yhdet vyyhdit lankaa, lisää saa sitten kun on valinnut. No, katotaan jos seuraavalla kerralla tulisi sitten vähän enemmän lankaa.

Piti sitten keksiä yhden vyyhdin ihme.

Malli: Interweave knits winter 2010 Kinetic cowl

Puikot: noin 5mm

Lanka: joku italialainen villa, vyöte hävisi jo joulusiivouksen myötä 56g

Lankaa kului siis paljon vähemmän kuin kuvittelin ja ohje antoi ymmärtää. Olishan tuosta kaulurista voinut isommankin tehdä, mutta nyt on aika napakka ja suojaa kyllä kivasti kaulan. Kampaus menee kyllä joka kerta pilalle, kun työn pään yli vetäisee! Vuoritin mustalla puuvillatrikoolla, kun herkkä hipiäni kutisee, jos villaa on ihan pintaa myöden...

Kauluri neulottiin 8 silmukalla. Pötköstä tuli vinoa, kun oikella kierroksella aina lisättiin ja kavennettiin silmukka. 3m soiro virkattiin sitten yhteen kauluriksi. Ohje toimii varmasti melkein mistä langasta vain.