Olin tämän viikon sairaslomalla ja innostuin värjäilemään lankoja. Aikaa kun oli, niin tyhjensin kirjaston kasvivärikirjoista ; ) Kokeilin taas myös KoolAideja.

KoolAid liemeen pääsivät tylsän beiget Kitten Mohairit. Ensin värinä oli vihreä, mutta kun väri ei tarttunut kunnolla lisäsin samaan liemeen siniset pussit.

1643821.jpg

Väristä tuli todella upea. Juuri mun värinen! Aloin jo neulomaankin langasta Seascapea http://www.knitty.com/ISSUEsummer08/PATTseascape.html. Huivista tulisi tosi kiva -harmi vaan kun näyttää siltä että lanka ei riitä : (

Kasvivärjäys onkin sitten uusi juttu. Eilen haettiin apteekista lasten kanssa vähän puretusaineita. Henkilökunnan ilmeet olivat hauskat, kun kyselimme aineiden perään ; ) Onneksi sentäs yksi työntekijä tiesi mistä puhuimme ja saimmekin sitten alunaa mukaan.

Tänään kävimme sitten heti aamusta tytön kanssa keräämässä lupiineja tienposkesta. Kattilaan laitoimme sekä varret, lehdet että kukat.

1643826.jpg

En keitellyt värilientä etukäteen, kun ajattelin säästää sähköä... Alkuun näytti siltä, että ihan turha homma, eihän lankoihin tartu mitään. Mutta aikansa, kun soppa lämpeni alkoi jotain kuitenkin tapahtua.

1643832.jpg

Lopputuloksena oli tämä läjä:

1644122.jpg

Iltapäivällä olisi tarkoitus kokeilla värjäämistä pelkillä lupiininkukilla.

Alku näytti huonolta:

1644649.jpg

Mutta kun pari tuntia keittelin ja lisäsin välillä kukkia, niin saatiin jotain väriä aikaiseksi.

1644653.jpg

Aika erilaiset värit tulivat samasta kasvista!

1644655.jpg

Kukilla värjätty on vasemmalla, kukat+ varret+ lehdet oikealla.