Tiistaina vaihdoimme majapaikkaa ja suuntasimme Alpeille, Garmisch-Partenkircheniin. Alkuun teimme kuitenkin "pienen" muutaman tunnin ostosretken väärään suuntaan eli Metzingeniin. Metzingen oli tuttu outlet-kaupunki jo viime reissulta ja siellä osasimmekin heti suunnistaa Espritille. Tehokkaan shoppailuhetken seurauksena saimme kassillisen vaatetta takakonttiin. Poika halusi vielä urheilukauppoihin jalkapallokamoja tutkimaan ja tyttökin sai halvat Crocksit. Olisihan siellä ollut muitakin mielenkiintoisia kauppoja, mutta kello kävi, joten parin tunnin jälkeen piti jo jatkaa matkaa.

Seuraava pysähdys oli reilun puolen tunnin päässä Metzingenistä. Olin netistä etukäteen löytänyt parin lankafirman tehtaanmyymälät, jotka sijaitsivat näppärästi muutaman kilometrin päästä toisistaan. Hiukka jännitti miten navigaattori löytää perille ja minkälaisia kaupat mahtavat olla -nettitiedosta kun ei aina voi olla ihan varma pitääkö paikkansa. No, eka kauppa löytyi ja sisällekin päästiin, kun ohikulkija osasi meitä ystävällisesti neuvoa. Lankaa oli upeasti: sukkalankaa ihan uusina väreinä, mutta myös poistotuotteita ja 2.laatua. Mukaan tarttui vaatimattomasti 25 euron ostokset.

Toinen kauppa oli vielä hämärämmän oloinen ulkoa kuin ensimmäinen. Tehdasrakennusten välissä oli kuitenkin opastenuolet tehtaanmyymälään, joten mentiin rohkeasti peremmälle. Poika innostui jo eteisessä: 2.laadun jalkapallosukkalankaa olisi myymälässä! Tämä kauppa oli ehkä ensimmäistä isompi, mutta jotenkin "huonompi". Lankalaaduista ei oikein saanut selvää ja muutenkin kauppa oli tunnelmaltaan steriili. Sukkalankaa oli kuitekin kivasti ja sitä jalkapallolankaakin sitten saatiin. Täälläkin ostokset tekivät 25 euroa. Tässä kaupassa oli hienot vessaosastot, jotka näin vauvan kanssa kulkeville on tietysti aina iloinen asia . Tästä kaupasta lapset saivat myös villasukkakarkkeja ja poika jopa sai säästettyä pussin niin kauan että saatiin kuvakin otettua.

Shoppailujen jälkeen lähdimmekin sitten ajelemaan oikeaan suuntaan eli kohti Alppeja. Vuoristo tuli näkyviin 50km ennen päätepistettä eli aikamoiset pilviverhot olivat vuoriston edessä.